Duroxite

NAJNOVEJŠE V KOMPOZITNI TEHNOLOGIJI

Duroxite kompozitne plošče so bile razvite za primere ekstremne obrabe in so odporne na obrabo, udarce, vročino, obrabo kovina na kovino in erozijo. Duroxite je posebej primeren proti drsni obrabi izredno trdih delcev, kot so minerali ki vsebujejo kvarc. Z navarjanjem kromovih ali kompleksnih karbidov ali drugih obrabno obstojnih mineralov na površino konstrukcijskih in poboljšanih jekel se ustvari izredno obrabno odporen kompozitni material.

 

Garantirane debeline navarjene plasti, garantirane lastnosti navarjene plasti:

  • Grantirana debeina navarjene plasti znotraj ± 10 % za plošče in cevi
  • Obrabna obstojnost je garantirana do 75 % debeline navarjene plasti
  • Visoka konsistentnost skozi material in med posameznimi ploščami in cevmi

Duroxite kompozitni materiali so logična izbira za industrije, ki so aktivne v kamnolomih, rudnikih, cementarnah, termoelektrarnah, jeklarstvu, reciklaži in številnih drugih področjih, kjer abrazivni materiali zahtevajo ekstremno trde površine.

Kompozitne plošče Duroxite so sestavljene iz materiala odpornega na obrabo nanešenega na ploščo iz konstrukcijskega jekla ali na ploščo Hardox, ki skupaj tvorita izjemno obrabno obstojen kompozitni material. Duroxite proizvaja SSAB, proizvajalec Hardox obrabno odpornih plošč in podjetje z bogatim metalurškim znanjem na področju obrabe.

Duroxite deluje posebej dobro v pogojih drsne obrabe, kjer se procesirajo majhni trdi materiali kot je premog z visoko vsebnostjo kremena. Pomembno vlogo igra Duroxite kot obrabno odporen material pri visokih temperaturah.

Image

Duroxite kompozitne plošče so bile razvite za primere ekstremne obrabe in so odporne na obrabo, udarce, vročino, obrabo kovina na kovino in erozijo. Duroxite je odporen na obrabo in so ponuja kot rešitev za preprečitev prezgodnjih okvar kritičnih obrabnih delov v izjemno obrabnih pogojih s srednjo ali nizko obremenitvijo. Duroxite preprečuje obrabo z edinstvenimi garantiranimi obrabno-obstojnimi lastnostmi vse do 75 % debeline nanosa.

Image

Tipične aplikacije jekla Duroxite so bagerske žlice, obloge za prikolice tovornjakov, vedra nakladačev, obloge za buldožerje, obloge za cementne mline, obloge za lupilce debel in še mnoge druge.

SSAB dobavlja širok razpon kompozitnih plošč na osnovi krom karbidov in kompleksnih karbidov. Tipični standardni formati plošč so 1,5 x 3 m in 1,8 x 3,0 m. Damatech lahko kompozitne plošče Duroxite reže na željene dimenzije, upogiba in oblikuje glede na vaše želje in zahteve.

Video